اکران فیلم کمدی کارگردان ایرانی در ۲۲۳ سالن سینمای فرانسه- هایپرکلابز

اکران فیلم کمدی کارگردان ایرانی در ۲۲۳ سالن سینمای فرانسه- هایپرکلابز هایپرکلابز :

از چهارشنبه ۴ نوامبر فیلم«ما سه تائی یا هیچی» اولین ساخته منوچهر طبیب که نام هنری اش « خیرون» است، همزمان در ۲۲۳ سالن سینمای فرانسه بنمایش در آمده است. بدون شک چنین اتفاقی قبلا برای هیچ فیلمساز ایرانی در فرانسه رخ نداده بود.منوچهر طبیب(خیرون) در۱۹۸۲، سه سال بعد از انقلاب در تهران به دنیا امده و از همان کودکی به همراه خانواده به فرانسه مهاجرت میک نند. پدرش حیبت طبیب، که وکیل بوده کتاب هائی درباره جامعه شناسی و غیره هم در اروپا نوشته است. منوچهر تحصیلات خود را در این کشور انجام می دهد . سپس به عنوان معلم به مدت چهار سالی در مدرسه به آموزش کودکانی که تمایلی به مدرسه رفتن ندارند، تدریس میکند و در ضمن انها را به کارهای هنری تشویق می کند. در سال ۲۰۰۶ به تلویزیون فرانسه ( کانال پلوس) راه پیدا میکند و در شو های مختلف، برنامه های بیشتر فکاهی و کمدی بازی می کند که روز به روز به محبوبیتش افزوده می شود. سپس درسال ۲۰۱۱ برای خود یک کلوپی در تلویزیون ایجاد میکند . بعد از ان در دو فیلم سینمائی کمدی( بچه ها – ۲۰۱۳- ساخته آلن شبا) وغیره هم نقش هائی برعهده داشته است.
وی پروژه یک فیلم بلند سینمائی را بر مبنای زندگی پدر و خانواده اش می نویسد که چگونه در زمان شاه زندگی کرده بودند و پدرش یک مبارزبوده، به زندان می افتد و بعد از مدت ها از زندان با پیروزی انقلاب آزاد می شود. سپس راه مهاجرت را در پیش می گیرند و در حومه شهر پاریس جا ومکانی می یابند و…

خیرون که با این اسم مشهور شده ، سناریو اش را به کمپانی بسیار مهم فرانسوی، گومونت پیشنهاد می کند. البته محبوبیت زیادی که طی چندین سال در شبکه تلویزیونی کانال پولوس بدست آورده بود، و طرفداران بسیاری داشت راه را برای موافقت کمپانی گومون و سرمایه گذاری آنها روی این فیلم هموار میکند، بودجه ای نزدیک به ده میلیون یورو برای ساخت فیلم در نظر گرفته میشود. و سرانجام منوچهر طبیب ( خیرون) اولین فیلم بلندش را در مقام کارگردانی میسازد و خود نقس اصلی، یعنی نقش پدرش را بازی می کند.
داستان فیلم : درسال ۱۹۵۵ در شهر دزفول در ایران مردی بنام حیبت که ازمخالفین رژیم شاه است به زندان می افتد. وی به همراه یارانش فعالیت هایی برای برقراری دمکراسی در جامعه انجام می دهد. او وکالت خوانده است اما مدت زیادی را در زندان سپری می کند، و هرگز نتوانسته بود در عمل دفتر وکالت داشته باشد. بعد از پیروزی انقلاب از زندان آزاد می شود و روزی عاشق فرشته که از دختران هم محله آنهاست می شود. آنها علیرغم سخت گیری خانواده دختر، با هم ازدواج میکنند، بچه دار میشوند اما وی همچنان به فعالیت های دموکراسی خواهی خود بعد از انقلاب هم ادامه می دهد … چون نمیتواند آنطور که مایل است بکارش ادامه دهد و دچار دردسرهائی میشود، مجبور به مهاجرت میشود و راه اروپا را در پیش میگیرد، لحظاتی قرار می شود نوازاد را همان جا در ایران پیش پدر و مادر فرشته بگذارند و راهی خارج شوند که، خیرون می گوید: « ما سه تائی یا هیچی» – به معنی اینکه باید با همسر و نوزادشان راهی سفر شوند . آنها سرانجام در فرانسه مستقر می شوند. کارهای کوچک و گوناگون زیادی برای گذران زندگی می کنند. سرانجام همسرش به عنوان پرستار آموزش دهنده مسائل زنان در همان محل در حومه شهرمشغول کار می شود.. مرد نیز در رشته خود ، وکالت ، در همان حومه شهر، کاری به دست می أورد تا سر و سامانی به ان منطقه پردردسر دار بدهد…
این فیلم که اثری طنزدار، دراماتیک و خانوادگی است، پر تحرک و پر انرژی ساخته شده و طبیعتا یک فیلم تجارتی سرگرم کننده است که لحظات جذابی هم دارد و کلا دلنشین است و تماشاگران فرانسوی اش را راضی می کند. فیلم به زبان فرانسه ساخته شده وتعدادی هنرپیشه شناخته شده فرانسوی هم در ان بازی دارند. البته تماشاگران ایرانی قطعا از فیلم ایراداتی خواهند گرفت که مثلا ان هنرپیشه ای که نقش مادر خیرون را بازی می کند چرا قیافه عربی دارد، یا در مورد پوشش برخی خانم ها، که لباس مدل عربی دارند تا ایرانی، یا مثلا در قسمتی که داستان در ایران میگذرد، ساختمانها چندان به تهران و غیره شبیه نیست. اما دوربین خیلی زود از روی آنها رد میشود و مشکل عمده ای برای فیلم ایجاد نمی کند.
به طور کلی «ماسه تائی یا هیچی» فیلمی است معقول که سعی نداشته از جنبه های گوناگون قبل و بعد از انقلاب در ورطه افراط و تفریط بیفتد. میتوان ان را یک فیلم مثبت تلقی کرد. که جنبه های گوناگون زندگی ایرانی ها را از یک سو – وفرانسوی ها را از سوئی دیگر با شیوه طنز و کمدی دلپذیری به تصویر در أورد.
هنگامه این فیلم را در سالن بزرگ میدان مونت پارناس در یک سانس بعد از ظهر دیدم، اکثر تماشاگران را زنان تشکیل داده بودند و هیچ ایرانی در بین دویست تماشاگر این سائنس وجود نداشت! با اینکه هیچ یک از عوامل فیلم در انجا حضور نداشتند اما همه تماشاگران از فیلم انچنان راضی بودند که بعد از پایان آن برای فیلم دست می زدند این نشان می دهد که همین استقبال را مردم برای دیگران تعریف خواهند کرد و فیلم خوب کار خواهد کرد.
قبلا از اصغر فرهادی که فیلم « گذشته» را در فرانسه با هنرپیشه های فرانسوی ساخته بود، به نمایش در آمده وتوانسته بود تعداد ۹۵۰ هزار نفر را به سینماهای فرانسه بکشاند. آیا خیرون، رکورد اصغر فرهادی را خواهد شکست، و تماشاگرانش از مرز یک میلیون خواهند گذشت؟ دوست ما، فرانسیس که در کار پخش فیلم است، می گوید: بعید نیست و شاید هم بیشتر از اینها کار کند…گوش بزنگ باشید ،.به شما خبر خواهیم داد….

منبع :http://news.iranfilm.com/%D8%A7%DA%A9%D8%B1%D8%A7%...

ارسال مطلب به هایپرکلابز

انتخاب كلوب :  
نوع مطلب :
ارسال مطلب

سایر مطالب از محمد حسين رضايي

رقیبان فیلم سینمایی «محمد رسول‌الله(ص)» در جوایز گلدن گلوب
نامزدهای خرس طلای برلین به صف شدند
در این مقاله ۷ آکواریوم برتر دنیا را به شما معرفی می کنیم
هشتاد و هشتمین دوره مراسم اهدای جوایز اسکار
کمتر از ۴۵ روز به برگزاری سی و چهارمین جشنواره تئاتر فجر
پرنده‌‌باز اینیاریتو یک کمدی درام سیاه
میزان فروش سینماهای چین در ۱۱‌ ماه سال‌جاری میلادی
لیوک نماینده فستیوال بین المللی فیلم برلین در تهران!
بیست و هفتمین دوره جشنواره فیلم پالم اسپرینگز
فیلم «سایه روشن» از ۲۲ آذر ماه در سینماهای گروه «هنر و تجربه»
حذف تصاویر مربوط به جان بویگا بازیگر سیاهپوست از پوستر فیلم «جنگ ستارگان» جنجال آفرید
مسعود ردایی گفت: پایان تصویربرداری «عالیجناب» طی روزهای آینده
یکصد و چهلمین برنامه سینماتک خانه هنرمندان ایران
فیلم کوتاه «روز قضاوت» به کارگردانی کریم امینی
فیلم جدید علیرضا داودنژاد با نام «فراری»
برادران کوئن در سال ۲۰۱۱ با فیلم به یادماندنی شجاعت واقعی
دانیل وو و فیلم‌های «درون سرزمین‌های بد»
معرفی آثار برتر سال ۲۰۱۵ از سوی انجمن ملی بازبینی فیلم آمریکا
گفتگو با بازیگر معمای شاه
«حکایت عاشقی» دو جایزه از جشنواره فیلمخانه آسیا دریافت کرد