هایپرکلابز : تولد در زمین سوخته عنوان مستندی است که قصد دارد به تاثیرات منفی استفاده از تسلیحات حاوی اورانیوم ضعیف شده در جنگ های سه دهه اخیر به ویژه در عراق بپردازد.
به گزارش ایرنا کارگردان مستند تولد در زمین سوخته روز یکشنبه در مراسم رونمایی از این مستند اظهار داشت: این مستند یک مجموعه هشت قسمتی است که به اثرات سلاح های حاوی اورانیوم ضعیف شده در جنگ پرداخته و در آینده نزدیک از شبکه افق صدا و سیما پخش می شود.
وحید فرجی با بیان اینکه مراحل پیش تولید، تحقیق تا تدوین این فیلم دو سال طول کشید و برای این کار 6 ماه تحقیقات انجام شد، گفت: از فروردین 91 تا دی ماه 91 مراحل فیلمبرداری آن طی سفر به هشت کشور عراق، لبنان، فرانسه، بلژیک، هلند، آلمان، انگلستان و ژاپن صورت گرفت.
کارگردان مستند تولد در زمین سوخته افزود: در این سفرها با متخصصان این موضوع با پرداخت به جنبه های مختلف پزشکی، حقوقی و علمی گفت وگو کردیم.
وی در ادامه اظهار کرد: موضوع منع استفاده از سلاح های اورانیوم ضعیف شده چهار مرتبه در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح شد و نکته جالب اینکه در این دفعات کشورهای آمریکا، انگلیس، فرانسه و اسرائیل رای منفی دادند؛ یعنی کشورهایی که در تولید این سلاح موثر هستند.
فرجی گفت: این سلاح ها به میزان زیادی استفاده می شود و تولید آن از زباله های هسته ای است که باقی می ماند و در جنگ ها دود حاصل از استفاده از این سلاح بر روی افراد بیگناه اثر می گذارد و باعث اختلال در خون و بخش های مختلفی از بدن و حتی نسل های بعدی خواهد شد.
همچنین در ادامه نشست مدیر موسسه فرهنگی میثاق نیز اظهار کرد:موضوعی که در این مستند به آن پرداخته می شود مربوط به سلاح هایی است که ارتش آمریکا در جنگ سال 1991 در عراق و همچنین رژیم غاصب صهیونیستی در سال 2003 برای مبارزه با حزب الله لبنان از آن استفاده کرد.
سلیم غفوری خاطرنشان کرد: متاسفانه این موضوع جزء پرونده هایی است که نه تنها در ایران بلکه در کل دنیا راجع به آن حرف زده نشده است.
وی گفت: نخستین اثر استفاده از این سلاح ها در فرزندان سربازان آمریکایی دیده شد که از جنگ عراق برگشتند و همین باعث شد کارشناسان به این موضوع توجه کنند؛ البته دولت و ارتش آمریکا عملا اجازه تحقیق مستقیم در این موضوع را نمی دهد.
غفوری تصریح کرد: نکته جالب قضیه این است که در حال حاضر آمریکایی ها و اسرائیلی ها از این سلاح که نوع ضعیف شده سلاح هسته ای است استفاده می کنند ولی دیگران را متهم می کنند که شما می خواهید از سلاح های هسته ای استفاده کنید؛ که این طنز تلخ ماجرای تاریخ ماست.